شرخر شرخر .

شرخر

چگونگي اثبات ضرب و جرح بدون شاهد

در اين مطلب به چگونگي اثبات ضرب و جرح بدون شاهد مي پردازيم، بسياري از مردم براي بروز خشم و عصبانيت، با از دست دادن كنترل خود با يك ديگر گلاويز شده و منجر به دعواهاي همراه با ضرب و جرح مي شوند. بعد از اينگونه منازعات شايع است فرد دچار جراحت براي شكايت به دادگاه رجوع كرده و نيازمند دريافت مشاوره حقوقي ضرب و شتم شوند. در دادگاه براي رسيدگي به شكايت ابتدا بايد وقوع ضرب و جرح توسط فرد مورد شكايت قرار گرفته اثبات شود.

در اغلب موارد شهادت شهود از دلايل اثبات به حساب مي آيند. دلايل اثبات جرم ضرب و جرح ساختگي يا واقعي، مي تواند شامل اقرار، شهادت شهود، سوگند يا قسامه و علم قاضي باشد. اما استناد به هر يك از دلايل مذكور براي اثبات ضرب و جرح شرايط خاص خود را دارد.

چگونگي اثبات ضرب و جرح بدون شاهد

چگونگي اثبات ضرب و جرح

اولين روش اثبات جرم ضرب و جرح، استناد به اقرار خود فرد است ؛ يعني اينكه خود فرد متهم در دادگاه يك مرتبه اقرار كرده باشد كه نسبت به ديگري مرتكب جرم ضرب و جرح شده است. در اين صورت، اقرار فرد بر عليه خود نافذ بوده و به استناد اين اقرار، مي توان حكم به مجازات او به خاطر جرم ضرب و جرح صادر كرد كه در مقاله اي به توضيح اعتبار اقرار در امور كيفري پرداخته شده است.

دومين روش اثبات جرم ضرب و جرح، شهادت بوده كه به صورت كلي يكي از مهم ترين روش ها و دلايل اثبات جرم ضرب و جرح و ديگر جرايم ديگر را تشكيل مي دهد. استناد به شهادت شهود براي اثبات ضرب و جرح به اين صورت بوده كه دو مرد عادل شهادت بدهند كه ارتكاب جرم ضرب و جرح توسط متهم را مشاهده كرده و در دادگاه اين موضوع را بيان نمايند.

سومين روش اثبات جرم ضرب و جرح در دادگاه، سوگند و قسامه است. قسامه به معناي سوگند خوردن اقوام و خويشاوندان شاكي بوده و در مواردي مطرح مي شود كه دليل ديگري براي اثبات جرم ضرب و جرح در پرونده موجود نباشد.

البته براي استناد به قسامه در امور كيفري براي اثبات ضرب و جرح، بايد اصطلاحا لوث وجود داشته باشد ؛ يعني اينكه قرائن و امارات و مداركي در پرونده وجود داشته باشد كه قاضي به استناد آن ها به ظن قوي دست پيدا كرده باشد كه متهم، مجرم است.

امكان دارد اين سوال مطرح شود كه چند قسم يا سوگند بايد ارائه شده باشد تا از طريق آن قسامه اثبات شود؟ در پاسخ به اين سوال خواهيم گفت كه نصاب قسامه براي اثبات ضرب و جرح بستگي به ميزان آسيب وارد شده در جرم دارد. يعني در صورتي كه ضرب و جرح ديه اي معادل ديه كامل انسان داشته باشد، 6 قسم لازم دارد تا اثبات شود. در صورتي كه ديه، به ميزان پنج ششم ديه كامل باشد، 5 قسم كافيست.

در صورتي كه ديه مشخص شده براي ضرب و جرح، دو سوم ديه كامل انسان باشد، تعداد 4 قسم نياز است، در صورتي كه ديه ضرب و جرح، يك دوم ديه كامل باشد، 3 قسم و در صورتي كه ديه ضرب و جرح، يك سوم ديه كامل باشد، 2 قسم و در صورتي كه يك ششم ديه كامل يا كمتر از آن باشد، با 1 قسم يا قسامه هم جرم ضرب و جرح قابل اثبات خواهد بود.

چهارمين روش اثبات ضرب و جرح علم قاضي است. به استناد قانون مجازات اسلامي اگر قاضي طبق شواهد و مدارك موجود در پرونده به اين علم برسد كه جرم ضرب و جرح رخ داده است، مي تواند حكم به مجازات صادر كند ؛ البته علم قاضي به عنوان يكي از دلايل ثابت كننده جرم ضرب و جرح بايد متكي به شواهد و قرائني مثل نظريه كارشناسي پزشكي قانوني، شهادت گواهان، فيلم و عكس و مسائلي از اين قبيل باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۸:۲۹:۳۵ توسط:الفباوب موضوع: